Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

Installeren van WaakSamen

WaakSamen is een app speciaal gemaakt voor het doel veiligheid in de wijk. Deze app ( = applicatie voor de  smartphone) is om snel, duidelijk en gestructureerd een beschrijving te geven van een incident door middel van bepaalde keuzes. Deze informatie kan dan gedeeld worden met de WhatsAppgroepen in de wijk.

 

Om te beginnen moet je een smartphone hebben met internetverbinding. Wifi is voldoende, je hoeft niet per se een abonnement op data te hebben, maar dan werkt de app alleen als je in de buurt bent van de wifi. De app WaakSamen moet je dan downloaden van Google Play (voor een Android telefoon) of van de App Store (Apple producten) en deze Installeren en Openen. WaakSamen maakt ook gebruik van je locatie, dus deze moet ingesteld zijn in Instellingen. Het is aan te raden om te zorgen dat de app op je startpagina is van de telefoon, dat je deze in een noodgeval snel kan vinden.

 

Zo eenvoudig is het, de app is gelijk gebruiksklaar. Kijk hier voor verdere instructies en regels voor het gebruik van WaakSamen in combinatie met WhatsApp. Kijk eventueel ook op de site van WaakSamen voor meer informatie.

 

 

Kenmerken van WaakSamen:

* Melding wordt direct gedeeld met gemeente/politie

* Direct bericht bij melding in de buurt

* Volledig anoniem

* Eenvoudig gestructureerde meldingen maken

* Beladvies politie op basis van type melding

* Alleen veiligheidsmeldingen

* Terugkoppeling over afhandeling door gemeente/politie

* Koppeling met Misdaad Anoniem

* Stuurinformatie voor gemeente

* Melden wordt beloond! (gamificatie)