Binnenkort

De foto’s van de oude Houthaven (Simons/Simfa) zijn aangepast en aangevuld. Kijk hierboven op Info/Historie Houthaven.

Gemeente Oosterhout in NK tegelwippen

1 april 2021

Gemeente Oosterhout gaat de strijd aan met gemeente Altena tijdens het NK Tegelwippen


30 maart 2021


Van 30 maart t/m 30 september strijden gemeente Oosterhout en gemeente Altena tegen elkaar in het NK Tegelwippen. Het NK Tegelwippen is een landelijke wedstrijd van zes maanden, waarin gemeentes tegen elkaar strijden om zoveel mogelijke tegels te verruilen voor groen.  Lees meer »

Nieuw deel voetpad en fietspad bij rotonde

21 maart 2021
We zijn als wijkteam al langere tijd bezig om het ontbrekende stuk voetpad rechts van de Houthavenweg naar de rotonde doorgetrokken te krijgen, en het uitgaande fietspad ‘recht te trekken’, waar nu een bocht is. (Zie tekening). Beide in verband met de veiligheid.


Tegelijkertijd wilden we de bomen op de hoek laten fatsoeneren. Er staan nogal veel bomen op elkaar en vooral de prunus op de hoek is er slechter aan toe, met afgebroken/afgezaagde takken en rotte stukken. Lees meer »

Isolatieactie gemeente Oosterhout

19 februari 2021
Isolatieactie gemeente Oosterhout

Samen energie besparen voor meer comfort en een lagere energierekening


De gemeente Oosterhout organiseert samen met het Regionaal Energieloket en Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) een isolatieactie die loopt tot en met 31 maart 2021. Bewoners van een koopwoning met een bouwjaar tussen 1925 en 1990 ontvangen deze week een brief met meer informatie. Lees meer »

Noodverordening gemeente vanwege ongeregeldheden

27 januari 2021


(Houthaven zit in het gebied van de maatregelen.)


Burgemeester Mark Buijs: “Het is al drie dagen onrustig in de wijken Oosterheide en Slotjes, door avondklokrellen. Gisterenavond was het gelukkig een rustige avond en nacht. En dat was heel welkom, want de laatste dagen waren heel intensief. Voor de politie, de boa’s en voor andere medewerkers. Maar zeker ook voor u, voor de inwoners in de wijk. Het is verschrikkelijk om de nacht in te gaan en bang te zijn dat je auto, je winkel, je huis of je spullen vernield worden. Ik ben heel blij met uw hulp daarin: met uw meldingen en signalen. Daarmee voorkomen we dat het mis kan gaan. Samen krijgen we meer voor elkaar. Ik hoop dat we dit achter ons kunnen laten en dat we weer terug kunnen naar ons aller Oosterhout”. Lees meer »

Grote inzet tegen rellen

26 januari 2021Grote inzet om rellen tegen te gaan in Oosterhout


De gemeente Oosterhout werkt nauw samen met de politie en maatschappelijke partners om de rellen in de wijken Slotjes en Oosterheide tegen te gaan. Zo waren er gisteren 40 politiemedewerkers in Oosterhout samen met jongerenwerkers, 5 medewerkers van de Almohsinin moskee, 2 veiligheidsadviseurs en 4 boa’s gedurende de avond en nacht in touw. Preventief gingen zij het gesprek aan met jongeren. En later trad de politie op. Er werden in totaal 7 Covid bekeuringen uitgedeeld. Ook de komende dagen en in het weekend wordt er streng opgetreden.
Lees meer »

Bericht van wijkagenten

22 oktober 2020Dit bericht hebben we gekregen van de wijkagenten met het verzoek om het door te geven.

“De afgelopen paar maanden zijn in een paar nachten meerdere grove auto inbraken geweest. Hierbij werden meerdere inbraken in 1 nacht en in 1 wijk gepleegd. De politie verzoekt naar aanleiding van deze inbraken het volgende: Lees meer »

Wilhelminahaven bouw begonnen

28 september 2020

Wilhelminahaven bouw begonnenHet zal iedereen duidelijk zijn: ze zijn aan de overkant begonnen! Na lange tijd van vertraging horen we duidelijk het heien. Hopelijk heeft iedereen de brief daarover in de bus gehad, maar zo niet, hier een kopie.


Het wijkbestuur heeft geen direct contact met de aannemer en verneemt via dit soort berichten wat er gaande is, net als de rest van de wijk.

Lees meer »

Het ontbrekende stukje van de muurschildering is af!

24 maart 2020
Onlangs is Robin Nas (Zenk One) weer geweest om het pomphuisje te schilderen. Het resultaat mag er zijn! Lees meer »

NederlandSchoon

14 maart 2020

Helaas, door het coronavirus is de schoonmaakactie voor de wijk voor 21 maart geannuleerd.

Houthaven – een schone wijk, mobiliteit, bloembollen

10 maart 2020

NederlandSchoon

Ook dit jaar doen we (voor de achtste keer) mee met NederlandSchoon. Dit is ook onderdeel van de week van Oosterhout Schoon, met thema van dit jaar ‘Iedereen doet mee’.


Voorjaarsschoonmaak is niet alleen voor binnen, maar het is buiten ook nodig. Afval in de wijk opruimen spreekt de kinderen vaak aan, dus ouders, geef het goede voorbeeld en doe mee. Zonder kinderen ben je uiteraard ook welkom! Lees meer »

| Volgende pagina »