Binnenkort

De foto’s van de oude Houthaven (Simons/Simfa) zijn aangepast en aangevuld. Kijk hierboven op Info/Historie Houthaven.

Halloween 2019 foto’s

26 oktober 2019

Hier de foto’s van de geslaagde griezeltocht van Halloween in de wijk. Lees meer »

Halloween 2019

14 oktober 2019


Op vrijdag 25 oktober vindt in onze wijk weer de Halloween viering plaats.


Hiervoor verzamelen alle kinderen tot 12 jaar met eventueel hun ouders om 19.00 uur op de rotonde aan de Drevelhof.


De kinderen mogen verkleed en/of geschminkt komen en natuurlijk is je vriendje of vriendinnetje ook welkom. Lees meer »

Laatste handeling muurschildering

7 september 2019


En dan de kers op de taart, het oude, originele naambord van de Simfa hangt op de muurschildering. Wooncorporatie Thuisvester heeft voor het ophangen gezorgd, de plaquette is geschonken door Ria en Rinie Besems. Een mooie aanwinst voor de muur en de wijk. Lees meer »

Jubileum een groot succes, nieuwe foto’s op de site

15 augustus 2019Het zit erop met de presentatie van de muurschildering, de fototentoonstelling en het boek over de Simfa. Het boek is opnieuw besteld en bijna weer volledig uitverkocht. Hierna is het echt voorbij, het geschiedenisboek is dan ook geschiedenis.


Het evenement was een groot succes, met de presentatie van de muurschildering door de burgemeester en anderen, alsook de fototentoonstelling in de Gecroonde Bel. Er zijn heel wat mensen geweest, met veel interessante verhalen, waarbij 250 boeken in nog geen twee dagen zijn verkocht. Het boek is met 150 stuks opnieuw besteld en die zijn nu zo goed als uitverkocht. Lees meer »

Boekje Simfa snel uitverkocht

26 juni 2019
Het boekje over de Simfa, met een oplage van 250 stuks, was afgelopen weekend al uitverkocht. We gaan mogelijk nog een keer een aantal boeken laten drukken, dus je kunt nog inschrijven. Afhankelijk van hoe veel mensen het boek nog willen, zullen we bekijken wat haalbaar is. Het wordt weer € 5,00.


Schrijf snel in en geef het door, wijkteam@houthavenoosterhout.nl.

Hulde aan de stratenmakers van de rotonde!

21 juni 2019


Aannemer Reyrink werkt positief mee om in snel tempo de stoep langs de pas aangebrachte muurschildering in de Houthaven af te ronden voor de oplevering, op zaterdag 22 juni. De rotonde op de Bredaseweg werd ongelukkigerwijs in precies dezelfde periode gepland als het aanbrengen van de muurschildering. Beide partijen en de gemeente waren uiteraard niet gelukkig met de situatie maar regelmatig overleg werkte wel: de stratenmakers spoten het stuivende slijpsel en zand nat, stoeprandjes werden versneld gelegd en morgen zijn de hekken weg zodat het publiek een goede plek heeft om de schildering te komen bekijken.

Boekje over Simfa uitgebracht

12 juni 2019


Het boekje is voor € 5,00 verkrijgbaar tijdens de expositiedagen over de Simfa, op 22 juni 12.00 – 16.00 en 23 juni 13.00 – 16.00 uur. Locatie: Gecroonde Bel, Bredaseweg 106 Oosterhout.


Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de wijk Houthaven, Oosterhout, heeft Wijkteam Houthaven een jubileumboekje uitgebracht over de geschiedenis van houtfabriek Simons. De kern van het verhaal is geschreven door Simon Burggraaf, die actief is als medewerker genealogie bij de Heemkundekring. Hij beschreef de Simfa, zoals de fabriek later heette, vanuit de geschiedenis van de familie Simons. Het boekje van 137 pagina’s is aangevuld met interviews door Ingrid Kriens met voormalig medewerkers. Samen met veel fotomateriaal geeft dit een compleet beeld van dagelijkse gang van zaken bij de Simfa.


Heb je nog vragen? Lees meer »

Facebookpagina muurschildering

5 juni 2019Kijk op Facebook voor de site van de muurschildering en de geschiedenis van de Simfa. Ook staat er op deze site meer informatie over de geschiedenis van de wijk.

Houthaven Jubileum en muurschildering

28 mei 2019
UITNODIGINGBeste wijkbewoners,

De voorbereidende werkzaamheden voor de muurschildering ter herinnering aan de Simfa houtfabriek zijn onlangs van start gegaan. Er is een reparatie uitgevoerd, de muur is gereinigd en is (uitgesteld vanwege de aanleg van de rotonde) eind mei voorzien van een blauwgroene primerlaag, waarna kunstenaar Zenk One, op dinsdag 4 juni start met het aanbrengen van het kunstwerk. Wij nodigen u van harte uit om samen met ons de start van het feestelijke 25-jarige bestaan van de wijk Houthaven te vieren tijdens de officiële onthulling van de muurschildering Simfa op zaterdag 22 juni 2019. Lees meer »

Voorjaar in de wijk in foto’s

10 april 2019Lees meer »

| Volgende pagina »