Binnenkort

Wij zijn te bereiken op: wijkteam@houthavenoosterhout.nl.

Damesgym in de Ridderstraat

17 november 2021


In de gymzaal van basisschool De Westhoek wordt elke dinsdagochtend van 8.30 tot 9.30 uur gymles gegeven onder de vlag van turnvereniging EOC.


Het bestaande groepje is de laatste tijd nogal uitgedund, zodat er plaats is voor nieuwe deelnemers. De groep bestaat momenteel uit dames 60+ maar er is geen leeftijdsgrens naar boven of beneden. Lees meer »

Komt u de escaperoom in het drugslab van de politie uitproberen?

23 oktober 2021
Hoe herkent u een drugslab in uw buurt? En wat kunt u doen als u een verdachte situatie ziet? Wilt u hier meer over weten? En heeft u zin in een spannende belevenis? Kom dan onze nieuwe Crystal Meth Escaperoom uitproberen! Lees meer »

Oosterhout in actie voor meer biodiversiteit

15 oktober 2021

13 oktober 2001

Sinds kort is de gemeente Oosterhout gestart met het project Natuur in de Wijk om de biodiversiteit in het stedelijk gebied te verhogen. Het project dat al in 13 gemeenten loopt, wordt uitgevoerd door adviesbureau Orbis, met subsidie van de provincie Noord-Brabant. Samen maken we een beter leefgebied voor vogels en insecten in de wijk. Lees meer »

Burgemeester en raadsleden op bezoek in de wijk

25 september 2021


Als onderdeel van het bezoeken van zoveel mogelijk wijken in de gemeente, zijn de burgemeester, 12 raadsleden, de griffier en de raadsadviseur voor de griffie bij ons op 15 september op bezoek geweest.


Enkele leden van het bestuur mochten deze mensen, verdeeld in drie groepen, rondleiden en vertellen wat er allemaal gebeurd is de laatste jaren, waar we nog mee bezig zijn en wat we in de toekomst willen bereiken. Lees meer »

Wandel bootcamp

16 september 2021
Deze uitnodiging hebben we ontvangen van het wijkbestuur van Slotjes-West.


Wandelen met een plus

Onder leiding van Lisette zal onderweg spierversterkende oefeningen worden gedaan waarbij soms muziek zal worden gebruikt. Ook ademhalingstechnieken tijdens het wandelen zullen aan bod komen. Natuurlijk is er ook tijd voor een praatje om je buren te leren kennen. Het belooft weer een gezellige en leerzame avond te worden! Dus trek je wandelschoenen aan en kom.


Alvast een voorproefje? Kijk op wandelpluslisette.nl

Betrokken bij Mobiliteitstafel

13 augustus 2021

Dit artikel heeft in BN de Stem gestaan op 13 augustus. Het wijkteam is al langer bezig met, en vertegenwoordigd in de Mobiliteitstafel van de gemeente Oosterhout over de toekomst van mobiliteit van de stad.


‘Doe op zijn minst onderzoek naar rondweg bij Oosterhout’


Bewoners Houthaven vrezen voor verkeersinfarct in hun wijk


Een rondweg bij Oosterhout? Diverse partijen zijn tegen. Maar bewoners van de Houthaven willen dat er alsnog een onderzoek komt… Het is nu pleisters plakken.” Lees meer »

Welke speeltoestellen wil jij aan het Houtwolplantsoen?

16 juli 2021

Aan alle kinderen van 0-19 jaar in de wijk Houthaven

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is afbeelding.png

Denk met ons mee

Buitenspelen is gezond en leuk! Daarom richten we in Oosterhout graag leuke en uitdagende speelplekken in. De speelplek in jouw buurt aan het Houtwolplantsoen is toe aan een opknapbeurt. Er komen daarom nieuwe speeltoestellen op de huidige locatie. We zouden het heel leuk vinden als jij samen met omwonenden en andere kinderen uit de buurt wil meedenken over de leukste speeltoestellen. Hoe? Dat lees je in deze brief. Lees meer »

Inbrekers gaan niet met vakantie

7 juli 2021

Het is weer vakantietijd. Maar let op, want inbrekers gaan niet met vakantie. Als u lekker weg bent, is het voor hen juist een toptijd. Neem dus uw voorzorgsmaatregelen. De politiewebsite www.politie.nl helpt u hierbij. En natuurlijk vraagt u ook uw buren om een oogje in het zeil te houden tijdens uw vakantie. Lees meer »

Doemee.oosterhout.nl: digitaal meedenken en initiatieven delen

5 juli 2021


Oosterhouters weten zelf heel goed hoe ze willen wonen of hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. Daarom denken inwoners regelmatig mee met projecten van de gemeente. Ook nemen ze vaker zelf initiatief om samen met buurtgenoten een idee te realiseren. Vanaf vandaag kunnen inwoners dat ook digitaal doen. Op ideeënplatform doemee.oosterhout.nl kunnen ze reageren op projecten en hun eigen initiatief plaatsen. Daarmee zet de gemeente een nieuwe stap om de betrokkenheid van inwoners te vergroten. Lees meer »

Gemeente Oosterhout in NK tegelwippen

1 april 2021


Gemeente Oosterhout gaat de strijd aan met gemeente Altena tijdens het NK Tegelwippen


Van 30 maart t/m 30 september strijden gemeente Oosterhout en gemeente Altena tegen elkaar in het NK Tegelwippen. Het NK Tegelwippen is een landelijke wedstrijd van zes maanden, waarin gemeentes tegen elkaar strijden om zoveel mogelijke tegels te verruilen voor groen. Lees meer »

| Volgende pagina »