Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

 

Om een testbericht via WaakSamen te sturen, kies je in WaakSamen een bericht (experimenteren!), Bij ‘Stuur” zie je “Wilt u deze melding versturen”. Klik daarna op “Ja, als testmelding”. Soms zie je “Heb je al gebeld met 0900-8844/112”: kies dan ja en gaat de berichtgeving door (zonder echt te bellen).

 

Daarna krijg je het bericht “WaakSamen zorgt ervoor dat uw melding bij de juiste instantie terechtkomt” en of je het bericht wilt doorsturen aan WhatsApp. Tot hiertoe uitproberen, maar kies dan alleen te verzenden naar WhatsApp en Houthaven Veilig als het om het echt bericht gaat.

Maak voor jezelf een opvallend geluid voor de groep bij de instellingen van WhatsApp. Met de WhatsAppgroep open, klik het menu bovenaan rechts en dan op Groepsinformatie, Aangepaste meldingen aanvinken, Aangepaste meldingen kiezen en dan Meldingsgeluid. Daar kan je kiezen wat voor (harder) geluid, maar ook een dat langer doorgaat (bijvoorbeeld Basic Bell).

 

Bij instellingen van de telefoon kun je ook kiezen dat de waarschuwing van WhatsApp ook ’s nachts doorkomt, terwijl andere berichten, e-mails etc. dat niet doen.

 

Heb je de regels al gelezen voor het gebruik van de twee apps? Kijk hier.

 

Als er problemen of vragen zijn, laat het weten.