Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

Burendag

 

Historie

Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen. Buurten worden immers leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

 

Burendag nationale feestdag

In het hele land wordt er op grote schaal deelgenomen aan de Burendag die is uitgegroeid tot een traditie. Een dag waarop je gezellig samen met je buren en wijkgenoten bijeenkomt om te genieten van activiteiten en aan het einde van de dag samen eet. Na een paar Burendagen in september hebben we deze verplaatst naar juli, wat toch wat aangenamere temperaturen biedt.

 

In de Houthaven hebben wij diverse thema’s aan onze Burendag gegeven: zo was er een Parijse rommelmarkt met een barbecue, bereid door een echte kok, een jaar met een buffetmaaltijd van salades en een jaar met een simpel frietje met snack en een ijsje.

 

We hebben knutselactiviteiten gehouden, spelletjes georganiseerd, een duurzaamheids- en veiligheidsmarkt gehouden en er waren muzikale optredens. Zang van een wijkgenoot, en a-capellazang van een koor.

 

Voor de hele dag kunnen we hulp gebruiken bij opbouwen, klusjes, koffieschenken en afbreken.

 
Klik hier voor de foto’s van alle Burendagen.