Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mailEr is een hele goede kans dat je al iets gelezen hebt over Actiegroep Oosterhoutseweg uit Teteringen. Ze hebben gestaan in meerdere kranten, o.a. in BN de Stem, weekbladen, de ORTS en Facebook.


We hebben vanuit het bestuur van Houthaven onlangs een plezierig en nuttig gesprek gehad met Dré Pols van die organisatie. Hun boodschap is kort en duidelijk: alle nieuwbouwprojecten in Breda en Oosterhout stopzetten totdat er oplossingen komen voor de verkeersproblematiek.


Er komen steeds meer nieuwe woningen en wijken, en dat gebaseerd op wegen die het niet meer aankunnen. Er is te weinig rekening gehouden met groei en het ontwijken van het centrum van Oosterhout en (te)veel verkeer dwars door Teteringen.


De actiegroep wil niet met voorstellen komen over hoe deze problemen opgelost moeten worden – dat is aan de politiek. Ze willen steun vinden vanuit de bevolking en andere organisaties en groeperingen en gaan deze boodschap dan overbrengen aan de politiek. Je kunt op de site inschrijven als sympathisant.


Wij kunnen ons vinden in dit standpunt en willen proberen samen te werken waar dat kan. In Oosterhout komen de nieuwbouwwijken Zwaaikom, het bankengebied, Wilhelminahaven, Lievenshove en net in Teteringen Woonakker.


Voor alle duidelijkheid, zowel wij, als Actiegroep Oosterhoutseweg, zijn niet tegen nieuwbouw. Het punt is dat er eerst oplossingen moeten komen voor de mobiliteit door de bereikbaarheid en doorstroming van het verkeer in verband met al deze nieuwbouwprojecten zeker te stellen.


Deze boodschap delen wij ook met andere wijkbesturen en -groepen, dat ze zo snel mogelijk zo veel mogelijk sympathisanten krijgen.


Dus schrijf maar met z’n allen in en geef het door. Hoe meer steun, hoe meer invloed!


Dit is zeker nu belangrijk met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen.