Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail


Denk je wel eens aan iets doen om een statushouder (of gezin) te helpen wennen aan Nederland en helpen integreren? Met betrekkelijk weinig tijd en inspanning kan je werkelijk een verschil maken voor deze mensen en het geeft veel voldoening. Deze nieuwe bewoners zijn er, willen zich aanpassen aan Nederland en hebben onze hulp nodig.


Het volgende bericht hebben we gekregen van Surplus, die dit regelt in Oosterhout, met het verzoek om het te verspreiden.


Maak jij mij wegwijs in Oosterhout?

Saheb* is onlangs vanuit Syrië in Nederland komen wonen. Hij kreeg een nieuw huis toegewezen. Fijn, een eigen plekje na alles wat hem én zijn familie overkomen is. Maar Saheb ervaarde al snel dat er veel regelwerk bij komt kijken om in Nederland te kunnen wonen. En hoe moet Saheb dit nu aanpakken in een land waar hij de taal nog niet vaardig is en niet goed weet waar of aan wie hij om hulp moet vragen? Dit is precies waarom wij op zoek zijn naar vrijwilligers om mensen zoals Saheb te kunnen helpen.


Wat het werk precies inhoudt?

Het is om te beginnen erg divers! Je wordt voor bepaalde een periode aan een statushouder, oftewel vluchteling gekoppeld. En deze persoon ga je helpen met tal van regelzaken: praktische ondersteuning met betrekking tot het verkennen van de wijk, uitleg geven hoe het OV werkt, maar werkzaamheden als het lezen van de post en administratieve ondersteuning kunnen ook tot de taken behoren.


Flexibel werk en een leuk team

Je werkt zelfstandig, maar je kan altijd terugvallen op je contactpersoon voor vragen. Daarnaast heb je een heel team met leuke collega’s. Vind je het fijn om als duo te werken? Ook dit is mogelijk, geef het meteen even aan in de kennismaking.

Je maakt zelf afspraken wanneer je langst komt, hiermee is het werk ook erg flexibel.

En weet: met eens in de twee weken een bezoekje kan jij het verschil al maken!

Je maakt impact op het leven van iemand die het zo hard nodig heeft. En daarnaast doe je een berg ervaring op in het werken met vluchtelingen.

Je wordt onderdeel van een gezellige groep mensen en waar nodig ontvang je training op maat.


Meer informatie en contact

Vind jij het leuk om iets te leren over andere culturen? Lijkt het jou leuk om iemand te helpen en wegwijs te maken in de gemeente Oosterhout? Of wil je gewoon wat meer weten? Neem dan contact op voor meer informatie! Dat kan via burgeradviseur@oosterhout.nl, telefoonnummer 0162-748600 of op Surplus.


*Saheb is een pseudoniem.