Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail


Net zoals vorig jaar kun je ook dit jaar van 24 december t/m 6 januari weer de coronaproof Kerststallenspeurtocht lopen in Slotjes-West. Meer dan 60 kerststallen


Vanaf kerstavond tot en met 6 januari zijn in Slotjes-West meer dan zestig kerststalletjes en één kerstster te vinden. Ze kunnen achter een raam staan of in de voortuin. Bij elke kerststal hangt een letter; alle letters samen vormen een zin. “Vorig jaar hebben we deze speurtocht lastminute georganiseerd, maar het idee werd meteen enthousiast omarmd’, vertelt Marie-Cécile Donders van de werkgroep Activiteiten Slotjes-West. ‘Buurtbewoners gingen enthousiast aan de slag en het aantal deelnemers overtrof alle verwachtingen.”


Dit jaar begon de werkgroep eerder met de organisatie en had grootse plannen. “Helaas is er door de afgekondigde lockdown niet meer mogelijk dan de speurtocht, dus die plannen bewaren we tot volgend jaar. Maar vorig jaar hebben we gezien dat alleen de speurtocht ook heel leuk is!”


Ruim 200 verlichte berkenbomen

De bewoners van Slotjes-West zorgen er ook dit jaar voor dat een wandeling door de wijk de moeite waard is. De variatie in kerststallen is groot. Zo hebben de bewoners van de Prisma-woonvoorziening in de Huize Limburgstraat een levensgrote kerststal voor hun huis gebouwd. Een bewoner in de Schepenenstraat vond een meer dan honderd jaar oude kerststal op zolder van haar opa en oma, die helemaal van papier is gemaakt, en heeft deze voor het raam gezet. “Het is ook heel gezellig om in deze tijd door Slotjes-West te lopen”, vindt Marie-Cécile, “want ook dit jaar staan er heel veel verlichte berkenbomen; het zijn er dit jaar meer dan 200! Het is zo’n mooi gezicht.”


Meer informatie

Vanaf kerstavond 24 december 17.00 uur kun je de Kerststallen Lichtjesspeurtocht door Slotjes-West lopen. Geheel coronaproof. Alleen of met je gezin, van jong tot oud. Wie de juiste oplossing inlevert, maakt kans op een van de prijzen die beschikbaar zijn gesteld door bewoners uit de wijk. Het deelnameformulier met plattegrond is hier te downloaden via de onderstaande link.


Volgt Slotjes-West ook op Facebook en Instagram