Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail
Isolatieactie gemeente Oosterhout

Samen energie besparen voor meer comfort en een lagere energierekening


De gemeente Oosterhout organiseert samen met het Regionaal Energieloket en Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) een isolatieactie die loopt tot en met 31 maart 2021. Bewoners van een koopwoning met een bouwjaar tussen 1925 en 1990 ontvangen deze week een brief met meer informatie.


De gemeente Oosterhout heeft de ambitie om al in 2030 voor 50% energieneutraal te zijn, voor een leefbare duurzame toekomst van Oosterhout. Door te isoleren besparen inwoners energie en vermindert de CO2 uitstoot.


Op 24 februari om 19.30 uuris er een online bijeenkomst waar inwoners informatie krijgen over mogelijke subsidies en leningen. Ook kunnen ze vragen stellen aan vertegenwoordigers van de gemeente, het Regionaal Energieloket, ONE en de installateur. Als betrouwbare vakspecialist heeft het Regionaal Energieloket samen met ONE Installatietechniek Brabant geselecteerd.


Wethouder duurzaamheid Marcel Willemsen “Met deze isolatieactie maken we het onze inwoners makkelijk om collectief energie te besparen. Isolatie van je woning zorgt voor meer comfort, een lagere energierekening en het is beter voor het milieu.


Voorzitter van ONE Rob van Buitenen vult aan: “Door mee te doen aan de isolatieactie krijgen inwoners een scherpe prijs dankzij het groepsvoordeel. Als mensen zich eerst nog willen oriënteren op het energiezuiniger maken van hun woning kunnen ze bij ons terecht voor onafhankelijk energieadvies.”


Meer informatie over het webinar en vrijblijvende aanmelding voor de actie staat op de website van Regionaal Energieloket: https://regionaalenergieloket.nl/acties.