Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mailGrote inzet om rellen tegen te gaan in Oosterhout


De gemeente Oosterhout werkt nauw samen met de politie en maatschappelijke partners om de rellen in de wijken Slotjes en Oosterheide tegen te gaan. Zo waren er gisteren 40 politiemedewerkers in Oosterhout samen met jongerenwerkers, 5 medewerkers van de Almohsinin moskee, 2 veiligheidsadviseurs en 4 boa’s gedurende de avond en nacht in touw. Preventief gingen zij het gesprek aan met jongeren. En later trad de politie op. Er werden in totaal 7 Covid bekeuringen uitgedeeld. Ook de komende dagen en in het weekend wordt er streng opgetreden.


Burgemeester Mark Buijs roept ouders op om hun kinderen binnen te houden en met hen in gesprek te gaan. “Als kinderen bij herhaling betrapt worden krijgen de ouders een dwangsom opgelegd van 2500 euro. Dit is een zwaar middel, maar is nodig om in gesprek te gaan met elkaar. Het kan niet zo zijn dat jouw kinderen eigendommen van ondernemers of de gemeenschap vernielen en angst zaaien onder buurtbewoners.”


Ouders die moeite hebben met dit gesprek krijgen de helpende hand aangereikt van de gemeente. Het sociaal team staat paraat om hen te ondersteunen. Ouders kunnen het team bereiken via het algemene nummer van de gemeente, 14 0162. Ook de twee moskeeën gaan de berichten van de gemeente verspreiden. Jongerenwerkers blijven actief de jongeren opzoeken en aanspreken.


Op sociale media circuleert een bericht dat relschoppers oproept om zaterdag bijeen te komen in het centrum. De politie en de gemeente zijn hiervan op de hoogte en nemen passende maatregelen om het opruien te beboeten en rellen te voorkomen.