Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

NederlandSchoon

Ook dit jaar doen we (voor de achtste keer) mee met NederlandSchoon. Dit is ook onderdeel van de week van Oosterhout Schoon, met thema van dit jaar ‘Iedereen doet mee’.


Voorjaarsschoonmaak is niet alleen voor binnen, maar het is buiten ook nodig. Afval in de wijk opruimen spreekt de kinderen vaak aan, dus ouders, geef het goede voorbeeld en doe mee. Zonder kinderen ben je uiteraard ook welkom!


Zaterdag 21 maart om 09.45 staat een warme kop koffie of thee voor de volwassenen en limonade voor de kinderen klaar op het speelveld op het Kuiperijhof. De drankjes worden gesponsord door de Jumbo, er is gebak van bakkerij Vonk Asmus, en appels van Pheninckx Groente en Fruit.


We beginnen dan om 10.00 met het schoonmaken en gaan door tot 12.00 uur. Vuilniszakken, handschoenen, lange knijpers en hesjes worden beschikbaar gesteld door de gemeente, die tevens het vuil en gereedschap ’s middags weer komt ophalen.We rekenen op je!


_____________________________________________________________________________________________


Mobiliteit Oosterhout/Bredaseweg

De gemeente is al lang bezig met het oplossen (of juist niet oplossen, afhankelijk van hoe je het ervaart) van de verkeersproblemen langs de Bredaseweg. Wij zijn er al langer bezig met het stimuleren van de beleidsmedewerkers en politiek om goede oplossingen te realiseren.


Zo willen we de veiligheid verbeteren door bij de nieuwe rotonde het trottoir weer door te trekken aan de rechterkant bij de uitgang naar de Bredaseweg. Het is niet gelukt om dat tijdens de bouw te doen, dus nu willen we dat toch maar achteraf voor elkaar krijgen.


Verder zijn we (nog) bezig met een fietsoversteek bij de uitgang van de wijk van het Kuiperijhof naar de Bredaseweg en kijken we naar de mogelijkheden van een aanpassing voor de doorstroming op het kruispunt Molenstraat/Ridderstraat, het opnieuw aansluiten van de Lage Molenpolderweg op de Bredaseweg, de knip langs het kanaal, verbetering van de Burgemeester Materlaan en de mogelijkheden van een westelijke rondweg.


Heb je een mening of wil je hier over meepraten, laat het weten en kun je bij ons aansluiten. Graag zien we meer mensen hierbij betrokken.


_____________________________________________________________________________________________


Bloembollen


Gezien het grootste deel van de bloembollen voor de muurschildering tijdens de werkzaamheden verdwenen is, willen we ze, met steun van de gemeente, opnieuw aanplanten.


Dit hopen we snel te doen en terwijl een datum nog niet bekend is (waarschijnlijk in het weekend), zoeken we nog vrijwilligers om ze te planten. Geef je op om een goede daad voor de wijk te doen op wijkteam@houthavenoosterhout.nl. We laten, na overleg met de gemeente, zo snel mogelijk wanneer een datum bepaald is.


_____________________________________________________________________________________________


Suggesties voor de wijk

Heb je suggesties voor verbetering in de wijk? Laat het weten.


Heb je zin om deel te nemen in het bestuur, dan kan dat, want we zouden graag nieuwe mensen willen verwelkomen!