Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail
UITNODIGINGBeste wijkbewoners,

De voorbereidende werkzaamheden voor de muurschildering ter herinnering aan de Simfa houtfabriek zijn onlangs van start gegaan. Er is een reparatie uitgevoerd, de muur is gereinigd en is (uitgesteld vanwege de aanleg van de rotonde) eind mei voorzien van een blauwgroene primerlaag, waarna kunstenaar Zenk One, op dinsdag 4 juni start met het aanbrengen van het kunstwerk. Wij nodigen u van harte uit om samen met ons de start van het feestelijke 25-jarige bestaan van de wijk Houthaven te vieren tijdens de officiële onthulling van de muurschildering Simfa op zaterdag 22 juni 2019.Programma


Zaterdag 22 juni


11.00

• Introductie door Johan Rus, voorzitter Stichting Wijkteam Houthaven
• Korte speech door Johan Westra, directeur Wooncorporatie Thuisvester
• Korte speech door Dennis Elbers, directeur Blind Walls Gallery
• Openingshandeling door burgemeester Mark Buijs

11.30

Ontvangst in de Gecroonde Bel, met koffie en thee en iets lekkers. U kunt hier de expositie over de Simfa Houtfabriek bekijken. Tevens is hier het herinneringsboekje voor € 5,00 verkrijgbaar. De oplage is beperkt. De expositie duurt tot 16.00 uur.Zondag 23 juni: 13.00 – 16.00 uur

Expositie geopendHet jubileumjaar 2019 is een perfect moment om stil te staan bij de ontstaansgeschiedenis van de wijk. De muurschildering zorgt voor een levendige herinnering aan de geschiedenis van de Houtfabriek. Wij denken ook dat deze bijdraagt aan het benadrukken van de identiteit van de Houthaven, wat de herkenning bij bewoners kan verhogen. De Simfa was een van de iconische fabrieken uit het industriële verleden van de stad en als werkgever van grote betekenis.
Wij hopen dat de schildering en de foto-expositie over de Simfa, waar leden van de Heemkundekring een toelichting bij geven, een stimulans zijn voor een gesprek tussen jong en oud.

Na afloop van dit jubileumweekend wordt de expositie gedurende een maand voortgezet bij het Speelgoedmuseum, waarna de foto’s aan de Heemkundekring worden geschonken.

Wij hopen u op deze feestelijke zaterdag en zondag 22 en 23 juni in de Gecroonde Bel te mogen verwelkomen!

Met vriendelijke groet,

Stichting Wijkteam Houthaven