Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mailNa een gezamenlijke kop koffie, gedoneerd door de Jumbo, en een heerlijke verse appelflap of worstenbroodje, gedoneerd door de gemeente, trok een groep vrijwilligers zaterdagochtend de Houthaven in. Dit traditionele begin van NederlandSchoon is ook ieder jaar een prettig moment om even bij te praten met verschillende wijkbewoners. Maar, direct daarna was werk aan de winkel.


Voorzien van hesjes, handschoenen en knijpers vulden de rapers hun vuilniszakken met alledaags zwerfafval en een keur aan bijzondere voorwerpen. Dit jaar: een tas met (vuile) kleding, een dode jonge muis (direct door de kinderen opgebaard en bewonderd), kleine wijnflesjes (uit het parkje bij de villa) en een reflectorpaaltje. Uit het kanaal visten we veel tennis- en hockeyballen en 10 aanstekers op. De vondst van de dag was een fotogenieke schoen met graspol, afkomstig van het hondenpaadje langs het voormalige PDM-terrein.


Al met al een nuttige ochtend, waardoor de wijk Houthaven nu toch 10 vuilniszakken vol zwerfafval kwijt is. Gemeente, bedankt voor de ondersteuning en vrijwilligers jong en oud: hartelijk dank allemaal!Klik op de foto om ze te vergroten en en druk op Escape om terug te gaan.