Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

 

Wijkteam Houthaven houdt samen met Buurkracht, ONE en een aantal leveranciers, een informatieavond op donderdag 15 maart over energiebesparende onderwerpen rond het huis voor inwoners van Slotjes-West.

 

Margreet Anker van De Isolatiespecialist geeft uitleg over de mogelijkheden voor spouwmuurisolatie.

 

De meeste platte daken in de wijk zijn 22 jaar oud en onderhand toe aan vervanging. Daarom hebben wij ook Harold van Haagen van UDO dakspecialist uitgenodigd, hij vertelt over dakbedekking en brengt een specialist mee die over de toepassing van sedumdaken vertelt.

 

Richard Pruimboom van Wijkteam Houthaven is enthousiast over de toepassing van sedum: “Sedum op het dak geeft fantastische isolatie, bij zowel kou als warmte en houdt ook nog eens het regenwater vast waardoor onze riolen bij forse regenbuien minder snel overstromen. En niet te vergeten dient bloeiend sedum als voer voor bijen in de voedselarme omgeving van de stad.”

 

Hoe werkt het allemaal?

U krijgt uitleg van vakmensen, die ook vertellen over subsidiemogelijkheden. Na afloop kunt u vragen stellen. Daarnaast zijn mensen van ONE (Oosterhout Nieuwe Energie) beschikbaar om uitleg over de aanschaf van zonnepanelen te geven.

 

Inloop vanaf 19.30 uur. De presentatie start om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Locatie: Aula van het Hanze College aan de Bouwlingstraat, Oosterhout.

 

Om op de hoogte te blijven van alle duurzaamheidsacties en activiteiten kunnen buurtbewoners zich aanmelden op de eigen website van het buurtteam: buurkracht.nl/slotjes-west of contact opnemen met het buurtteam via houthaven@pfeifle.nl. Inwoners in Oosterhout die niet in Slotjes-West wonen en ook samen in hun buurt energie willen besparen, kunnen contact opnemen met Gert Wagenvoort via gert@buurkracht.nl of 06-50 63 01 24.