Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

 

 

Op zaterdagmorgen hebben de bestuursleden Cora de Graaf, Hans van Rijzingen en Richard Pruimboom in het kader van de Week van de Veiligheid, samen met een wijkagent Sjaan Ippel en twee leden van Handhaving een voetjesactie gedaan in onze wijk. Onze eigen wijkagent Gré van de Vorst genoot van zijn welverdiende vakantie.

 

Verdeeld in twee ploegjes zijn we de wijk ingegaan. We controleerden of geparkeerde auto’s afgesloten waren, of er tuinpoortjes open waren en als dit zo was is er gecontroleerd of er iemand thuis was. Ook is een aantal bewoners geattendeerd op een onveilige situatie rondom hun woning. U kunt hierbij denken aan openstaande ramen boven een afdakje, of kliko’s aan straat nabij een openstaand raam. Verlichting achter het huis lijkt erg preventief maar als er vanuit de omliggende woningen geen zicht op uw woning is, werkt de lamp alleen als een handig hulpmiddel voor de inbreker.

 

Uiteindelijk waren er 5 niet afgesloten voertuigen genoteerd en 1 auto die met diverse spullen erin, met de klep open stond, waarbij de eigenaar niet in zicht was. Circa 3 ramen stonden open waarbij de bewoners niet thuis waren en er gemakkelijke opklimmogelijkheden aanwezig waren.

 

Conclusie

Een aantal mensen heeft advies gekregen over inbraakpreventie. We kunnen concluderen dat na een aantal jaren deze ronde te hebben gelopen we minder onveilige situaties aantreffen. Ook merken we dat mensen snel denken dat ze best even iets nalatiger kunnen zijn omdat ze maar even weg zijn of omdat ze op een rustig plekje wonen. Let wel dat inbrekers juist op dit soort situaties opzoeken!