Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

 

 

Houthaven in de ban van CircusKunst

“Wil jij je nog laten schminken?” “Nee, daar heb ik het te druk voor!” Deze alles zeggende zin klonk zondagmiddag 2 juli tijdens de Burendag in de Houthaven. Ook de kleurplaten bleven ongebruikt liggen want de hele dag stond het speelveld aan de Slijperijhof in het teken van circus met een workshop voor de buurtkinderen in de ochtend en optredens in de middag.

 

De acrobaatjes-in-spé werkten in een paar uur toe naar een optreden voor publiek maar moesten daarvoor wel even geduld hebben want het middagprogramma startte met een gezellig onderdeel: het Smartlappenkoor uit Oosterhout gaf een aanstekelijk zangoptreden ten beste. Met eigen geluidstechnicus, speciale kleding, ingestudeerde danspasjes en vlotte presentatie van de nummers. Alsof de vlotte senioren dit ieder weekend doen! De waardering van de bezoekers uit de wijk was dan ook groot, het applaus lang. En de zang verdreef zowaar ook de laaghangende bewolking waar de hele ochtend nog miezer uit was gevallen. Zanger en presentator Raimond Beekhuis introduceerde alle optredens en vulde de pauze van het koor met bekende meezingers.

 

Tijd voor de Cultuurprijs

Eindelijk mochten de kinderen dan hun ingestudeerde acts doen. En dat bleek een verrassend complete performance te zijn geworden. Voor iedere individuele deelnemer een grote stap buiten de eigen grenzen, en dat is wat circus zo fantastisch maakt. Het slot werd gevormd door een menselijke Pyramide, waarvoor je behoorlijk wat vertrouwen in je mede-acrobaten moet hebben. De eigen voorstelling ‘Tik Tak Boem’ van de showgroep van Circusschool CircusKunst was het klapstuk van de dag. En het moet gezegd: dat zag er top uit! Met kleurige, fotogenieke ballen en een hechte groep blijk je een heleboel spannende dingen te kunnen doen. Vele bezoekers beleefden een fijne middag. De fruitspiesen, bitterballen, broodjes knakworst en satéstokjes aan het eind vielen ten prooi aan hongerig publiek en artiesten. Sponsors Thuisvester en de Jumbo: hartelijk dank voor het mogelijk maken van deze Burendag. Zanger Raimond en het Smartlappenkoor: jullie waren geweldig. Circusschool CircusKunst: jullie waren de smaakmakers en hebben deze dag even professioneel en positief opgepakt zonder iets te laten merken van de voorgaande zware dag in De Bussel. Top! Waar blijft toch die nominatie voor de Cultuurprijs voor deze club!

 

We hebben ook in het Kanton gestaan, klik hier.

 

Wil je een groot bestand van (een) foto(‘s), laat het weten via wijkteam@houthavenoosterhout.nl.

 

Klik op de foto om ze te vergroten en gebruik de pijltjes onderaan de foto om de rest te zien.

Druk op Escape om terug te gaan.