Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

Vuurwerk is geen grap 2014 12

 

 

Dit bericht hebben we van de gemeente ontvangen over vuurwerk:


 

Over een paar weken is het Oud en Nieuw. In deze mail vindt u informatie over vuurwerkoverlast en wat voor actie u kunt ondernemen.

 

Op oudejaarsdag vanaf 18:00 tot 02:00 uur is (legaal) vuurwerk afsteken toegestaan. Vuurwerk dat hiervoor of hierna wordt afgestoken is officieel niet toegestaan. Als u zelf vuurwerkoverlast ervaart op momenten dat dit niet is toegestaan, kunt de volgende stappen ondernemen:

 

Meld overlast

Algemeen politie (0900) 88 44

Meld Misdaad Anoniem (0800) 70 00

Spoed 112

 

Extra vuurwerktelefoon van 23 – 31 december bereikbaar

Voor de buurtpreventiegroepen is de vuurwerktelefoon aanwezig. Ervaart u overlast dan kunt u bellen naar dit telefoonnummer: 06 50260428.

 

Bereikbaarheid vuurwerktelefoon, in handen van handhaving en/of politie:

Maandag 23 december t/m 30 december tussen 12:30 en 22:00 uur.

Zaterdag 31 december tussen 08:00 en 17:00 uur.

Buiten deze tijden belt u 0900 – 8844 of bij spoed 112.

 

Grijp in bij agressie tijdens Oud en Nieuw

Bent u getuige van agressief gedrag op straat of tegen mensen met een publieke taak, zoals buschauffeurs, ambulancemedewerkers of mensen van stadstoezicht, grijp dan als volgt in:

• Vraag anderen om hulp en spreek samen de dader aan;
• Bel 112;
• Blijf bij het slachtoffer;
• Maak foto’s voor de politie en meld je als getuige.

 

Nieuwjaarsvegen

Gemeente Oosterhout doet mee met de landelijke actie “Nieuwjaarsvegen”. Supporter van Schoon roept heel Nederland op deze dag om 12.00 uur ‘s middags samen met de buren hun stoepje schoon te vegen: een schoon en gezellig begin van het nieuwe jaar. Spoor inwoners aan om zelf een Nieuwjaarsveegactie te organiseren én laat ze hun actie aanmelden op http://www.supportervanschoon.nl.

 

Vuurwerk & kerstbomen opruimen

Inwoners van de gemeente Oosterhout kunnen hun vuurwerkafval en kerstboom van 3 tot en met 7 januari inleveren bij de milieustraat. Tot 7 januari kunt u ook de kerstbomen deponeren in de bladkorven. Als u 10 of meer kerstbomen heeft ingezameld met de buurt dan haalt de gemeente deze op. Hiervoor kunt u een melding maken op www.oosterhout.nl/contact

 

Voor het inleveren van vuurwerkafval ontvangen inwoners een Oosterhoutse kaneelstok. Dat geldt ook voor het inleveren van kerstbomen. Levert u tien of meer kerstbomen in, dan ontvangt u tevens een toegangskaartje voor Recreatieoord de Warande.

 

Wij wensen jullie een fijne én veilige jaarwisseling!