Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

voetjesaktie161013-96

 

Aanhakend bij de nationale veiligheidsweek had ook het bestuur van het wijkteam met de politie overlegd over een zinnige actie. Besloten werd tot een ‘voetjesactie’. Gelukkig hebben veruit de meeste mensen niets gemerkt van deze actie. U wel? Oei, dat is eigenlijk geen goed teken. Dan is de wijkagent, die samen met een collega de schouw deed, bij uw huis langs geweest en heeft geconstateerd dat een raam of deur niet veilig was afgesloten. En u vond een blauw papieren voetafdruk, toch?

 

‘Goedemiddag, politie!’

 

Anderhalf uur tijd hadden beide politieagenten nodig om de wijk eens goed te bekijken. Een flink aantal auto’s bleek uitnodigend open te staan op de oprit of langs de straat. Balkondeuren stonden wel eens op de haak en was er niemand in de buurt die de agent in de woonkamer opmerkte. Sommige tuinpoorten waren niet op slot. Een enkele keer kon de agent een niet afgesloten garagedeur openen en was er in eerste instantie niemand die dat merkte. Pas als hij ‘Goedemiddag, politie!’ riep, verscheen de verraste eigenaar. Geduldig legden de agenten een paar keer uit dat een insluiping werkelijk tussen een paar seconden en een minuut of twee kan zijn gebeurd. En weg is die racefiets, mountainbike, een mooi stuk gereedschap…

 

Concluderend stelt wijkagent Gré van der Vorst vast dat het met de veiligheid in de wijk Houthaven best meevalt. Maar we moeten ze het niet te makkelijk maken, die inbrekers.

 

Klik op de foto om ze te vergroten en gebruik de pijltjes onderaan de foto om de rest te zien.

Druk op Escape om terug te gaan.