Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

2016 17-10 Houthaven (114)

 

 

 

De dag die met een lichte motregen van start ging, brak na het middaguur open om met een strakblauwe lucht en een knallend hete zon te eindigen. Heerlijk voor alle wijkbewoners en bezoekers van de burendag Houthaven op zondag 17 juli, die bij zomerse temperaturen van muziek, gezelligheid en een frietje genoten.

 

Steevast vragen bezoekende partijen waar precies die wijk Houthaven zich bevindt. “Achter de Bredaseweg, op het speelveld van de Slijperijhof”, klinkt het antwoord dan. Het is ook geen zelfstandige wijk, maar een onderdeel van Slotjes-West. De gemeenschappelijke factor ligt in het feit dat de wijk is gebouwd op de restanten van de houtfabriek en de huizen die vrijwel allen in dezelfde stijl zijn gebouwd.

 

Het programma van de burendag had opnieuw als basis het lint van vrolijke marktkraampjes waar tweedehands spullen van eigenaar wisselden. Het programma werd aangevuld met bijvoorbeeld buurtpreventie. De brandweer was met een mooie vertegenwoordiging aanwezig met bus en een bewonderenswaardig rijk uitgeruste blus- annex slangenwagen, vol specialistisch gereedschap. Zij demonstreerden het fenomeen ‘vlam in de pan’ en legden uit hoe dan te handelen. Bovendien wierf de brandweer in samenwerking met mensen van gemeente kandidaten voor het thema ‘brandveilig wonen’, waarbij je kon intekenen op een hoogst persoonlijke check van je huis.

 

Wijkagenten Gré van der Vorst en Nardy Kaptein praatten hun kelen schor om mensen tips tegen inbraak te geven. Hun demonstratie op meegebrachte kozijnen riep veel reactie bij de bezoekers op.

 

Bouwen aan duurzame relaties

De Houthaven probeert talent in eigen wijk te stimuleren om buurtgenoten op een andere manier met elkaar kennis te leren maken. Zanger Raymond Beekhuis nam deze uitdaging sportief aan en gaf in de druilerige ochtend een wervelend, geroutineerd zangoptreden. Hij bleek bovendien in ruime mate getalenteerd te zijn om met de mensen mee te laten zingen en swingen.

 

Om duurzame initiatieven te ondersteunen, was een kraam bemand door ONE, die informatie over zonnepanelen gaf, leverancier Pebble Green en Buurkracht, het platform dat bewoners met raad en daad bijstaat om energie (in huis) te besparen.

 

Wiekent zorgt voor een mooi rustmoment

Hoogtepunt vormde duidelijk het optreden van H19 koor ‘Wiekent’. De nog jonge club zangers en zangeressen zongen zonder versterking, enkel begeleid door een keyboard, over de kreten heen van de kinderen die in het speelkussenkasteel speelden. Het optreden werd daardoor intiem en gevoelig. Hun zang bleek ook met deze kleine bezetting heel vol te kunnen klinken. Het licht-populaire repertoire werkte goed voor het publiek van buurtgenoten en kraambezoekers: “Wat zijn ze goed, zeg!” klonk het waarderend.

 

In plaats van een gezamenlijke maaltijd had de organisatie er dit jaar voor gekozen om een frietkar van Shirley’s uit te nodigen. Een vers frietje als afsluiting van een uiteindelijk warme en heel sfeervolle dag.

 

Klik op de foto om ze te vergroten en gebruik de pijltjes onderaan de foto om de rest te zien.

Druk op Escape om terug te gaan.