Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

Wil jij ook een lagere energierekening, meer comfort en een beter milieu?

Wijkbijeenkomst140129-37 _800x531

 

Beste buurtgenoot,

Energie besparen is goed voor onze portemonnee. Voor het milieu. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Maar als we er samen de schouders onder zetten, met het de hele buurt, dan kan het echt. Wij, Charles Pfeifle en Karin Plantinga van het wijkteam Houthaven, gaan graag de uitdaging aan. Hierbij krijgen wij ondersteuning van Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) en Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V.

 

Besparingskansen in onze buurt

Er valt nog flink te besparen met ledlampen, zuinig omgaan met energie en zonne-energie! In ons deel van de buurt Slotjes-West zijn wij al een tijd actief. Maar wat, als we met héél Slotjes-West met z’n allen aan de slag gaan? Samen doen betekent het verdelen van werkzaamheden. En hoe meer mensen er mee doen, hoe voordeliger het is.

 

Informatieavond over duurzaamheid

Dinsdag 17 mei om 20.00 uur in Basisschool de Westhoek

Programma

Iedereen komt aan het woord. Op de informatieavond stellen wij ons voor aan Slotjes-West en vertellen we wat het WijkteamONE Houthaven tot nu toe heeft gedaan. ONE en Buurkracht vertellen over samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een buurtbewoner van de Kastelenbuurt in Oosterhout vertelt over hun ludieke actie in hun buurt. We bespreken waar de kansen in onze buurt liggen. En jij kunt al je vragen stellen. Als je wilt. Want iedereen is van harte uitgenodigd om mee te denken en te discussiëren. Dit is een project van ons allemaal.

 

Samen besparen loont

Al meer dan 120 buurten zijn samen met Buurkracht aan de slag. En in deze buurten hebben al heel wat inwoners hun Buurkracht 2016 05energierekening zien dalen. Zo besparen ze met 26 huishoudens in de Kastelenbuurt in Oosterhout samen per jaar al ruim € 17.000,- aan gas en elektriciteit. Dat is gemiddeld ruim € 650,-! Samen compenseren zij 8,7 huishoudens aan CO2 uitstoot. Dat willen wij minstens evenaren! Doen jullie mee?

 

Kom je ook?

Om te weten met hoeveel kopjes koffie en thee we rekening moeten houden, vragen wij je per mail aan te melden bij Charles Pfeifle via houthaven@pfeifle.nl. Laat ook even weten of je nog meer mensen meeneemt. Natuurlijk kun je ons ook mailen als je andere vragen hebt of meer informatie wilt. Graag zien wij je op dinsdag 17 mei aanstaande in De Westhoek. Wil je al meer weten over Buurkracht of ONE, kijk dan op buurkracht.nl en oosterhoutnieuweenergie.nl.