Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

nederland schoon mrt 2016-20_1280x848Voor het – even tellen – vijfde jaar nam de Houthaven deel aan de landelijke schoonmaakactie van de buurt. Een dag die meestal gepaard gaat met slecht weer. Dit jaar ging het beter, het bleef droog en het was weliswaar koud, maar prima te doen.

 

Druppelsgewijs kwamen van alle kanten wijkgenoten af op het speelveld waar op een klein tafeltje koffie, thee en limonade klaar stonden. Van de gemeente en Den Bakker op den Hoek uit de Tempelierstraat hadden we heerlijke verse appelflappen gekregen voor de vrijwilligers.

 

Met een geel hesje, handschoenen, een knijpstok en een vuilniszak rond een ring waaierden de mensen uit over de wijk. Met nederland schoon mrt 2016-5_1280x848gevulde, zware zakken keerden ze terug. Veel restanten van vuurwerk dit jaar, en ook een hele kruiwagen werden uit de bosjes opgediept.

 

In de uitloper van het kanaal bij het Houtwolplantsoen verzamelt zich veel zwerfafval in het water, door stroming en wind aangevoerd. Normaal gesproken wordt dit door Rijkswaterstaat een keer per twee maanden weggehaald, maar deze zaterdag waren er genoeg liefhebbers om het klusje met de knijpstok te proberen.

 

De ochtend eindigde als altijd met een schone wijk en rond de tien vuilniszakken. Vrijwilligers: bedankt!

 

Sleedoorn Houtwolplantsoen 1 2016 03_720x960

 

 

 

Groen onder handen

Tegelijkertijd werd er gewerkt aan het onderhoud van de groenstrook. Deze klus vergt wat langere adem omdat er nog veel achterstallig snoeiwerk moet worden gedaan. Toch zijn er opnieuw vorderingen gemaakt en melden zich ook steeds meer liefhebbers die een handje willen meehelpen.

Binnenkort wordt de actie dan ook weer vervolgd.

 

Ondertussen kunnen we genieten van de bloesem van de sleedoorn (bloeit nu) en binnenkort is het krentenboompje aan de beurt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op de foto om ze te vergroten en gebruik de pijltjes onderaan de foto om de rest te zien.

Druk op Escape om terug te gaan.