Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

IMG_0091_1280x853Voorafgaand aan NLdoet op zaterdag 12 maart was er in de wijk Houthaven al hard gewerkt. Niet alleen stonden er onderhoudsklussen op het programma, er werd ook een begin gemaakt van de uitbreiding van een klimparcours in de speeltuin met drie opvallende speelobjecten.

 

Met weinig geld, veel handen en een idee kun je toch een heleboel bereiken, zo blijkt. Op jacht naar boomstammen, klopte de club overal aan. Bij Martens Beton, waar eerder een forse eik op het terrein was gesneuveld, kregen we geen boom mee, maar wel een genereus aanbod voor rioolbuizen! En via Van Mook werd het groot transport ook vlot geregeld. De subsidie van het Oranjefonds werd grotendeels aan aarde besteed om een heuvel over de buizen te maken. En dat lukte prima.

Hhaven speeltuin 12

 

Waar wel een hele mooie boom vandaan kwam, was de Oosterhoutse golfclub waar deze reus moest wijken voor de uitbreidingsplannen. Ons verzoek voor een speelboom kwam op het juiste moment en op de juiste plek aan: we kregen de volwassen zomereik! Ook het transport werd uit de subsidiepot (en meer) betaald.

 

Als laatste, maar niet het minste cadeau, ontving de Houthaven een speeltoestel van de gemeente als compensatie voor eerdere, niet vlot gelopen trajecten. Een speeltoestel dat past in het klimparcours dat de komende jaren vorm gaat krijgen. Met veel boomstammetjes om over te klauteren en wellicht meer speelobjecten.

Koning Arthur 2016 03

 

Wethouder Mark Vissers mocht het speeltoestel openen en de kinderen, die lange kleurige slingers in elkaar hadden geknutseld waarmee de speelboom was volgehangen, mochten deze er af scheuren: opgetogen vielen ze aan op de takken, want eindelijk konden ze in ‘hun’ boom spelen.

 

Ook werden alle bankjes in de wijk schoon geborsteld en de Jeu de boulesbanen weer onkruid- en algenvrij gemaakt.

 

We danken de Oosterhoutse golfclub, Martens Beton, Van Mook transport en de Jumbo voor alle koffie, thee en lekkers voor de vrijwilligers. Ook zij verdienen een bedankje voor het zware werk: die pijnlijke rug heeft wel een mooie heuvel opgeleverd, waarvoor onze dank aan allen!

 

Wie plannen heeft om een eik, beuk, kastanje, acacia om te zagen; wij komen graag boomstammetjes voor onze speeltuin bij u ophalen!

 

 

Klik op de foto om ze te vergroten en gebruik de pijltjes onderaan de foto om de rest te zien.

Druk op Escape om terug te gaan.