Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

Hhaven speeltuin 11Maandag 7 maart kwam die aanrijden: een enorme vrachtauto van Van Mook. In de laadbak een grijper en twee rioolbuizen. Einddoel: de speeltuin aan het Houthavenplantsoen. Daar waren al de nodige voorbereidingen getroffen. De buizen moeten licht hellend geplaatst worden op betonnen balken, zodat er geen water in kan blijven staan. Het vereist op het laatste moment toch nog wat telefonisch verkeer met de gemeente. De enorme truck moet met de achterkant het trottoir en het grasveld oprijden, maar alles is goed gelukt.

 

En daar gaat de truck, netjes achteruit tot bij de gewenste plek waar de buizen moeten komen te liggen. De Van Mook-medewerker springt in de laadbak en kruipt achter het stuur van de grijper. In een mum van tijd zwaait de eerste buis de lucht in, om even later netjes geparkeerd te worden op de plaats van bestemming. Die ligt! Nummer twee moet nog even gedraaid, wijkteamlid Charles Pfeifle geeft nog snel wat aanwijzingen, en dan ligt ook deze buis waar die hoort.

 

Ingrid Kriens, die veel werk heeft verzet voor deze uitbreiding, steekt tegelijk met Charles de duim in de lucht. De klus is geklaard. Komende week komt de aarde voor de wal, die ook de buizen zal bedekken, maar uiteraard de openingen vrijlaat. Je zou bijna wensen dat de winter nog komen moet inclusief een pak sneeuw, zodat de kinderen uit onze wijk met sleetjes de wal af kunnen slierten. Maar ongetwijfeld zullen zij ook straks in lente en zomer deze speelplek weten te waarderen. We verheugen ons er nu al op!

 

Klik op de foto om ze te vergroten en gebruik de pijltjes onderaan de foto om de rest te zien.

Druk op Escape om terug te gaan.