Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

Wilhelminahaven 2016 01

 

Oosterhout, 20 januari –  De gemeente Oosterhout kan nog niet van start met de bouw van 227 woningen in het bouwplan Wilhelminahaven. Dat ligt tussen de Molenstraat en de Bredaseweg.

 

Reden is dat twee inwoners uit deze twee straten naar de Raad van State zijn gestapt. Eén van hen is Dees Melsen, fractievoorzitter van de VVD in Oosterhout. Zijn partij staat achter het bouwplan en heeft het bestemmingsplan ook goedgekeurd.

 

Melsen, bewoner van de Molenstraat, maakt als privépersoon bezwaar. Aan beraadslagingen over het plan neemt hij niet deel. Toen het bestemmingsplan in het najaar van 2015 werd vastgesteld, verliet Melsen de raadzaal.

 

In eerste aanleg werden er vier zienswijzen tegen het bestemmingsplan ingediend. Eén kwam van het Kanaleneiland. Bewoners daar hadden problemen met de manier waarop de twaalf woonlagen tellende woontoren in de Wilhelminahaven in het plan stond ingetekend. De toren is nu gedraaid.

 

Melsen houdt bezwaar tegen de Wilhelminatoren. Hij wijst op de negatieve gevolgen voor zijn woongenot: “Vermindering van privacy en zonlichtinval.”

 

Met de bezwaarmaker uit de Bredaseweg vreest Melsen voor een toename van de parkeerdruk en de drukte van het verkeer in beide straten. Daar loopt het nu al regelmatig vast. Melsen: “Niet duidelijk is of dat door de nieuwe verkeerslichten komt of door de toename van het verkeer.”

 

De gemeente moet begin februari een verweerschrift inleveren bij de Raad van State. Oosterhout verwacht dat er rond de zomer een uitspraak wordt gedaan.