Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

BurgerNet 1 2015 08

 

Dit bericht is via BurgerNet binnengekomen.

 

Geef inbrekers geen kans tijdens Oud en Nieuw!

Oud en Nieuw vieren we vaak met familie, vrienden of kennissen. Om twaalf uur gaan we massaal de straat op om elkaar te feliciteren en vuurwerk af te steken. Een ideale avond voor inbrekers om hun slag te slaan.

 

Bewoonde indruk

Viert u Oud en Nieuw niet thuis? Vraag uw buren om uw huis extra in de gaten te houden. Geef aan waar u bent te bereiken en zorg ervoor dat uw buren in geval van nood uw woning in kunnen (reservesleutel). Geef uw woning een bewoonde indruk: laat in en om het huis lampen branden, zet glazen op tafel en zet bijvoorbeeld de radio aan.

 

Sluit ramen en deuren

Gaat u naar buiten om de buren een gelukkig Nieuwjaar te wensen of om vuurwerk af te steken? Doe dan uw ramen en deuren dicht en draai deze op slot. Vergeet de achterdeur niet. Zorg er voor dat terwijl u feestviert een inbreker niet ongemerkt naar binnen kan glippen.

 

Bel bij onraad 112

Natuurlijk let de politie in de oudejaarsnacht op vreemde en verdachte situaties in uw wijk. Daar kan de politie uw ogen en oren goed bij gebruiken. Hoort u of ziet u iets ongewoons? Een persoon die op de uitkijk staat? Aarzel niet en bel direct 112. De politie kan dan wellicht een inbraak voorkomen en een inbreker op heterdaad aanhouden.

Burgernet 2 2015 08

 

 

Burgers, politie en gemeenten werken samen aan veiligheid
www.burgernet.nl  –  0900-8844