Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

Politie

 

 

 

Dit bericht hebben we gekregen van onze wijkagent G. van der Vorst:

 

Middels deze mail wil ik jullie er op attenderen dat we de laatste dagen een toename zien van het aantal woninginbraken. Meestal vinden deze plaats in de middag/avond. Gebruikte methodes zijn het openbreken van ramen/deuren, maar ook het hengelen, wat een relatief makkelijke manier is om binnen te komen als deuren niet op een nachtslot zitten. Misschien dat jullie hier via de site/appgroepen mensen op kunnen attenderen.

 

Onder andere in de Avondster, Kometenlaan, Zuiderkruis, St. Antoniushof, Vreeburg en de Kastanjelaan zijn in de afgelopen week ongewenste bezoeken gepleegd.

 

We trekken al gauw ‘even snel ‘ de deur achter ons dicht als we bijvoorbeeld een boodschap gaan doen. Maar een inbreker heeft maar ‘heel even’ nodig om binnen te komen. Gelukkig kunnen al een paar simpele handelingen een inbraak voorkomen. Doe daarom altijd de ramen dicht en de deur op slot.

 

Maak het inbrekers niet te makkelijk!

 

Hier een aantal eenvoudige tips om de kans op inbraak te beperken:

 

  1. Draai de deur op slot als je weggaat. Trek je de voordeur alleen maar dicht, dan kan deze met een creditcard of hard stuk plastic zo opengemaakt worden. Ook wel bekend als de flippermethode.
  1. Zorg dat je huis een bewoonde indruk maakt.
  1. Tip 3 Sluit alle ramen als je weggaat. Als een insluiper via een open raam je woning binnen kan komen, heeft hij aan een paar minuten genoeg om je spullen mee te nemen. Doe daarom alle ramen dicht als je weggaat. Ook dak- en wc-raampjes. Zelfs als je maar heel even de deur uit bent. Leg geen dure spullen in het zicht. Zorg voor een lichtschakelaar of laat licht branden. Bij langere afwezigheid maak afspraken met je buren.
  1. Laat nooit sleutels aan de binnenkant van de deur zitten. Een inbreker hoeft dan alleen maar een raampje in te slaan en kan de deur zo van het slot draaien. Of hij boort met een handboor een gaatje in het kozijn om bij de sleutel te kunnen. De zogenaamde gaatjesboormethode.
  1. Haal ladders en vuilcontainers zo veel mogelijk weg. Inbrekers proberen vaak via hoger gelegen verdiepingen het huis binnen te komen. Haal daarom alles weg waarlangs een inbreker omhoog kan klimmen. Lukt dat niet, zorg dan voor goede beveiliging op alle ramen en deuren op hoger gelegen verdiepingen.

 

Zie deze pagina voor meer informatie.