Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

Brabant WaterDit artikel is van Brabant Water.

 

Op vakantie geweest? Zet bij thuiskomst de kraan eerst 1 minuut open

 

De vakantieperiode staat weer voor de deur. Tijdens de zomervakantie staat het water in de leidingen in huis soms wekenlang stil. Dit kan de smaak en geur van het water negatief beïnvloeden. Daarom adviseren wij iedereen om direct na thuiskomst de kraan minstens één minuut open te zetten. Vergeet daarbij de douchekop, gevelkraan en de tuinslang niet!

 

Kans op aanwezigheid legionellabacterie
Brabant Water waarschuwt voor de kans op aanwezigheid van de legionellabacterie, die de veteranenziekte kan veroorzaken. Deze kans neemt toe als de temperatuur in huis oploopt tot boven de 25 graden. Het drinken van water vormt hierbij geen risico, maar besmetting kan wel plaatsvinden door het inademen van waternevel met de bacterie. Via de douche bijvoorbeeld. Daarom is het belangrijk te voorkomen dat het water vernevelt tijdens het doorspoelen. Ons advies: houd de sproeikop van de douche onder water in een emmer of haal het sproeistuk van de kraan.

 

Meer zomertips
Bekijk meer tips over veilig en bewust watergebruik tijdens de zomerperiode op www.brabantwater.nl/zomertips. Ook via Facebook geven we tips en extra informatie.