Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

Burendag 2014

 

Hoewel gebouwd op het puin van de voormalige houtfabriek, blijkt de wijk Houthaven vruchtbare bodem te hebben; voor buurtactiviteiten, want daar is groeiende belangstelling voor.

 

Dit bleek maar weer uit het bezoek afgelopen zondag, bij de Burendag met rommelmarkt en barbecue op het speelveld van de Slijperijhof. Parijse kramen, kleurige vlaggetjes, overal tafeltjes en stoelen en een lekker springkussen. Wie had met de weersvoorspellingen gedacht dat het zo goed zou uitpakken? De hele middag bleef droog en zonnig. De sfeer bij de rommelmarkt was optimaal en velen kwamen langs, al was het maar voor een kop koffie. Tijdens de barbecue viel er welgeteld één bui, maar gezellig samenklonterend onder de omgebouwde marktkraampjes was deze zo weer voorbij.  

 

Het belang en charmante karakter van een buurtfeest kan niet genoeg worden benadrukt, want wie wordt er nou niet blij van om in zijn eigen buurtje een gezellige dag te hebben met buren en buurtgenoten die je eens niet tussen het ‘de deur uitrennen en in de auto stappen’ in spreekt, maar op een ontspannen manier. Want daar was, dankzij een heerlijke en volledig verzorgde barbecue, alle tijd voor. Tot in het laatste uur werd er nog ingeschreven voor de barbecue en ook deze laatkomers werden met open armen ontvangen. Het magische getal van 100 deelnemers werd dan ook overschreden, een mooi aantal waar het Wijkteam dankbaar voor is, maar het belangrijkste was natuurlijk de fijne, opgewekte stemming. Voor herhaling vatbaar! Met dank aan de gemeente, Thuisvester en de Jumbo voor de genereuze ondersteuning. En alle buurtgenoten voor de gezellige dag en het meehelpen.

 

Klik op de foto om de serie te bekijken, op de pijl om verder te gaan, en Escape om terug te gaan naar de pagina.