Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

_DSC2797_1280x848

De vierde editie van de Buitenspeeldag in de Houthaven was wederom zonovergoten. Met een matig briesje en een enkel wolkje was de temperatuur ideaal om buiten te spelen. Het begint een bekende traditie te worden: om 13.30 uur stond er al een flinke groep kinderen te trappelen van ongeduld.

 

Het thema van dit jaar was Western; Cowboys en Indianen. Toch kwamen er bij onze schminkster Judith ook verzoekjes om als ridder te worden geschminkt. Maakt niet uit, als je maar plezier hebt. En dat was er volop. De kinderen kropen als een indiaan onder en over het parcours, aten spekjes van een draad en onderzochten de sporen van een hert, beer, fazant en een wolf. Hoepel gooien vanaf een (hobbel)paard, indianenveren zoeken, vredespijp roken, het beschilderen van totempalen en het versieren van dromenvangers. Het waterijsje viel erg in de smaak. 

 

Een zes meter lange ‘mammoet’ sproeier was het juiste antwoord op het warme weer. Maar de meeste aandacht ging natuurlijk naar de grote hindernisbaan van Jump Service Made. Voor het opblaasgevaarte werd elektra via Thuisvester verkregen. Het sponsorbedrag kwam van het Oranjefonds en de gemeente, die in de persoon van wethouder Jan Peters en wijk coördinator Hanneke Herders ook een bezoekje brachten. Alle kinderen kregen van hen een smiley sticker en een korting bon voor de Warande.

 

De aanwezige EHBO’er had behalve koffiedrinken niets te doen en ook de dames van de Dierenambulance vonden het erg gezellig in het zonnetje op het speelveld. Misschien was er een minpuntje te vermelden: door gebrek aan begeleiders moesten er een paar spelletjes worden geschrapt. Maar dit gezegd hebbende rekent de organisatie volgend jaar weer op een hoop extra handen.

 

Klik op de foto om de serie te bekijken, op de pijl om verder te gaan, en Escape om terug te gaan naar de pagina.