Binnenkort

Hebben we je adresgegevens, ook voor de nieuwsbrief en veiligheidsapp? Klik voor e-mail

Vaarwater 2

 

 

 

Sinds dit weekend staat het kunstwerk Vaarwater van in 2011 overleden Oosterhoutse kunstenares Regina Verhagen op het schiereilandje van het kanaal. Het betreft een twaalf meter hoge tekstboom, gemaakt van aluminium en staal, met daarop het Regina Verhagengedicht Vaarwater van Gerrit Krol.

 

Aanvankelijk was het onderdeel van het project Woordenstroom, een taal/beeldroute langs de vaarweg Lemmer/Delfzijl, maar moest na vijf jaren daar weg.

 

Verhagens broer Laurence heeft er voor gezorgd dat het kunstwerk naar Oosterhout kwam. Hij bood het aan de gemeente aan, die positief reageerde en gaf de gelegenheid tot herplaatsing.

 

Regina heeft hier namelijk al meerdere werken gerealiseerd, zoals de inrichting van de trouwzaal van het Oosterhoutse stadhuis en Vaarwater 1het strooiveld op de begraafplaats Leijsenakkers.

 

De herplaatsing is mede mogelijk gemaakt door Theek 5, de Cultuurfabriek, H19 en cultuurcoach Miranda van Bragt. Leerlingen van H19 luisterden de viering op met dans en muziek.

 

Ter gelegenheid van deze opening is een online boek gelanceerd met gedichten en tekeningen van de gedichtendag van vorig jaar. In de periode van 23 maart tot 14 april wordt bovendien werk van leerlingen van Effent College en Mgr. Frenckencollege, dat geïnspireerd is op Vaarwater, tentoongesteld in de Publiekshal van het gemeentehuis en bij H19.

 

 

Klik op de foto om de serie te bekijken, op de pijl om verder te gaan, en Escape om terug te gaan naar de pagina.

 

llege, dat geïnspireerd is op Vaarwater, tentoongesteld in de Publiekshal van het gemeentehuis en bij H19.